Gjennom praksisen hadde jeg ikke bare mulighet til å bruke og konsolidere kunnskapen min fra masterstudiet, men også lære mye nytt. Jeg fikk ny kunnskap både tematisk i feltet anti-diskriminering og likestilling, og jeg fikk i tillegg kompetanse i forskjellige faser av prosjekt-planlegging og implementering. Dette var nytt for meg da jeg fra studiet mitt var mest kjent med forskningsprosjekter i stedet for mere praktiske og anvendte prosjekter.
Fra første dagen følte jeg meg veldig inkludert og velkommen. Jeg hadde mulighet til å være involvert i mange prosjekter i et fantastisk tverrfaglig lag av eksperter i forskjellige temaområder om likestilling og anti-diskriminering. Som praksisstudent ble jeg oppmuntret til å delta aktivt i prosjektene og ble gitt oppgaver med ansvar.
I løpet av praksisen hadde jeg mulighet til å bli involvert i mange forskjellige og interessante prosjekter. To av disse prosjektene var «kjenn oss» og «filmer om rasisme».
I kjenn oss prosjektet, som har som mål å øke kunnskapen om nasjonale minoriteter og urfolk i Norge, fikk jeg blant annet mulighet til å være med på tre av prosjektpresentasjonene i bibliotekene i Fauske, Bø og Svolvær. Å kunne være med på presentasjonene var utrolig interessant og jeg opplevde det som høydepunktet av prosjektet.
«Filmer om rasisme» er et prosjekt der tre filmer om rasisme, mikroaggresjoner og minoritetsstress skal utvikles. I løpet av dette prosjektet deltok jeg i fokusgrupper, idémyldret og diskuterte jeg manusidéer til filmene, og deltok i møter med filmprodusenter. Dette var en kjempespennende prosess der jeg kunne bruke mye av kunnskapen fra universitetskursene mine på en kreativ måte, fikk nye perspektiver på konseptene og deres forbindelser, samt fikk detaljert innsikt i prosessene av prosjektplanlegging og -gjennomføring.
En prosess jeg dessuten likte veldig, var å være involvert i idémyldring og søknadsskriving for mulige framtidige prosjekter. Det syntes jeg var veldig spennende fordi det er så mange muligheter, ikke bare prosjekttemaer, men også hvordan man kan gjennomføre dem. Jeg ble veldig motivert av at man kan være kreativ i å bruke sin kunnskap, ble inspirert av kunnskapen og perspektivene fra de andre i laget, og hva som kan utvikles når man slår all den kunnskapen og de idéene sammen. Å følge utviklingen av disse prosjektene i framtida er noe jeg ser fram til.
Likestillingssenteret KUN i Steigen er lokalisert i Nordfold, en liten bygd rett ved fjorden. Under praksisen min kunne jeg bor på KUN, som er lett tilgjengelig med båt og buss fra Bodø. Fritida mi brukte jeg på å nyte den vakre naturen, samt mange flotte turer og strender i omgivelsen. Når man er heldig, får man også se nordlyset rett ut fra vinduet!
Jeg er veldig takknemlig for de opplevelsene og erfaringene jeg har samlet i løpet av praksisen på likestillingssenteret KUN. Jeg trivdes veldig i den flotte, vennlige arbeidsatmosfæren og skal ta med meg verdifulle, fine opplevelser.