Kjønnslikestilling
Selv om likestilling i dag ofte forstås bredt, er kjønnslikestilling fortsatt et aktuelt og nødvendig tema i Norge, hvor kjønnsforskjeller fortsatt preger mange samfunnsområder. For eksempel viser statistikk at kvinner fortsatt er underrepresentert i lederstillinger, mens menn er overrepresentert i selvmordsstatistikken og i risiko for frafall i skolen.
Likestillingssenteret KUN jobber med et bredt likestillingsbegrep som omfatter alle diskrimineringsgrunnlag, samtidig som vi anerkjenner kjønnsdimensjonen som en sentral faktor i vårt arbeid.
Menn i Likestillingsdebatten
Diskusjonene om menns rolle i likestillingsarbeidet mangler ofte tilstrekkelig forskning, formidling og prosjektarbeid som fokuserer på deres spesifikke utfordringer og behov. Debatten er ofte preget av ytterpunkter. Denne faggruppen har som mål å fylle dette tomrommet ved å utvikle og formidle tverrfaglige innsikter med kjønn som fokus.
Våre Initiativ
Våre prosjekter om kjønnslikestilling er interseksjonelle og tar for seg hvordan kjønn påvirker andre faktorer som minoritetstilhørighet, psykisk helse, oppvekst, alder, funksjonsvariasjon og de andre. Kjønnslikestilling er et av våre største fagområder, hvor vi tilbyr tematiske arrangementer som konferanser, kurs og merkedager som markering av den internasjonale mannsdagen. Noen av våre initiativer inkluderer kurs om ARP-verktøyet, samt materiell om digital vold designet for foreldre og lærere . Vi gjennomfører også forskning og formidlingsaktiviteter, som prosjektet "Ny Maskulinitet i Nord"
Samarbeid og Partnerskap
KUN samarbeider med ulike kunnskapsaktører, frivillige organisasjoner og kommuner på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå. Våre samarbeidspartnere inkluderer organisasjoner som Mental Helse Ungdom, KFUK/KFUM, Høgskolen i Østfold, OsloMet og Steinkjer kommune. Gjennom felles prosjekter og forskning bygger vi kompetanse og utvikler tiltak som fremmer likestilling på tvers av kjønn og sosiale grupper.
Ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker å samarbeide eller vil oppfordre oss til å ta tak i aktuelle problemstillinger.
Oppdatert 12.12.2024