Gå til hovedinnhold

Fagområde

Vold

Vold er enhver handling rettet mot en annen person, som gjennom at denne handlingen skader, smerter, skremmer eller krenker, får den personen til å gjøre noe mot sin vilje eller slutte å gjøre noe den vil (Per Isdal).

Viser 1 til 6 av 6 ressurser.

  • Bilde av en hånd som holder opp en glassbit som reflekterer personens øye.
    Foto: Vince Fleming / Unsplash
    Digital veileder - Stalking

    Denne veilederen er rettet mot enkeltpersoner som opplever stalking, personer som er bekymret for noen i en slik situasjon, fagpersoner som jobber med stalkingssaker, samt alle som ønsker en dypere forståelse av fenomenet. Målet med veilederen er å øke kunnskapen om stalking – hva det innebærer, hvem som rammes og hvordan, hvem er utøvere, og hvor man kan søke hjelp.

  • Ung asiatisk tenårings-/tenåringsgutt sitter på trappen hjemme, gråter og dekker ansiktet med hånden, holder den andre hånden smarttelefonen, føler seg alene, stresset, frustrert, overveldet, deprimert.
    Foto: Myboys.me/Adobe Stock
    Digital vold

    Digital vold er når teknologi brukes for å kontrollere, true eller trakassere noen. På denne siden finner du kunnskap og verktøy for å forstå, forebygge og håndtere digital vold. Sammen kan vi gjøre den digitale hverdagen tryggere for alle.

  • Bilde som viser mange hender som sammen holder en person med langt lyst hår oppe.
    Trygg på festival

    «Trygg på festival» gir arrangører og kommuner konkrete verktøy og ressurser for å skape tryggere festivalopplevelser for alle. Sammen kan vi gjøre festivalene til inkluderende og trygge arenaer der alle kan føle seg velkommen

  • To hender former et hjerte mot en blå himmel. Hendene har regnbuefargede armbånd. Teksten sier "ALLE HAR RETT TIL ET LIV UTEN VOLD," og det er en logo for Likestillingssenteret KUN.
    Skeiv og voldsutsatt?

    ​Denne veilederen er rettet mot voldsutsatte og hjelpeapparatet, og sier noe om hva vold i nære relasjoner er, ulike former for vold og minoritetsstress. Og hvordan hjelpetjenester kan skape trygge rom for alle voldsutsatte.

  • Bildet viser en illustrasjon av en mangfoldig gruppe mennesker med ulike klær og i forskjellige positurer. Øverst til høyre står det "likestillingssenteret KUN". Nederst er det en oppfordring om å ringe et telefonnummer for å lytte til "Likestillingspodden".
    Foto: Thea Jacobsen
    Likestillingspodden

    Likestillingspodden ønsker å bidra til økt kunnskap om likestilling i Norge. En viktig del av dette er å lære av historien, sette søkelyset på dagsaktuelle likestillingstemaer og omsette store temaer til praktisk handling. Du finner Likestillingspodden på de fleste podcastplatformer som feks. Anchor, Apple Podcasts, Spotify, Overcast, Pocket Casts og RadioPublic.

  • Bildet viser en silhuett av en person som blir holdt oppe i luften av flere store, fargerike sommerfugler som holder tau festet til personen.
    Hvem vil du være?

    «Hvem vil du være?» er et refleksjonsverktøy som belyser grensen mellom positiv og negativ sosial kontroll gjennom tre kortfilmer og en veileder. Et nyttig verktøy for ungdom, voksne og alle som ønsker å styrke individets rett til å være seg selv.

Oppdatert 11.2.2025

Faggruppeleder

Foto: Marte Taylor Bye / Fotograf: Karoline O.A. Pettersen

Fagansvarlige

Karin Hovde

Nestleder

Tanya Skjønhaug

Seniorrådgiver / International advisor

Minela Košuta

Seniorrådgiver

Lindis Sloan

Seniorrådgiver

Ada Klubben

Rådgiver

Susanne Morales Ree

Seniorrådgiver