Gå til hovedinnhold

Likestillingssenteret KUN jobber for et mer likestilt samfunn hvor alle mennesker har like muligheter og rettigheter. Vi jobber med alle diskrimineringsgrunnlagene, og bærekraftsperspektivet utgjør grunnpilaren i vårt arbeid. 

KUN fikk våren 2024 i oppdrag av kultur- og likestillingsdepartementet å opprette det nye Likestillingssenteret på Vestlandet og er ansvarlig for å etablering og drift.

Ledig stilling: Vi søker daglig leder

Vil du være med å utvikle arbeidet for likestilling og mot diskriminering i Norge?

Vi søker en engasjert og dyktig daglig leder som kan sikre og styrke KUN sin posisjon og utvikling videre. Vi søker deg som er en god teamleder, har god samfunnsforståelse, som er nytenkende og tar initiativ. Les mer her.

Aktuelt

  • Fra venstre: Linn Bylund, Torben Simonsen, Kristin Setså og Mari Aarbakke
    28.1.2025

    Handlingskort mot trakassering og rasisme

    Likestillingssenteret KUN og Nordland Idrettskrets har tatt initiativ til et konkret tiltak mot trakassering og rasisme i barne- og ungdomsidretten i hele Norge.

    Les mer
  • 16.1.2025

    En milepæl i kampen mot samehets

    Denne uken lanserte regjeringen den aller første nasjonale handlingsplanen mot samehets: Handlingsplan mot hets og diskriminering av samer 2025–2030. Dette er et viktig skritt mot å styrke rettighetene og sikkerheten til samiske samfunn i hele landet.

    Les mer
  • Foto: Viljar Eidsvik / Privat
    13.1.2025

    Velkommen til oss, Viljar Eidsvik!

    Viljar Eidsvik begynte å jobbe ved Likestillingssenteret på Vestlandet 1. januar 2025 har, og vi er stolte over å ha fått med oss en så engasjert og kompetent medarbeider på laget.

    Les mer

Arrangementer

Viser 1 til 3 av inntil 3 arrangementer.

Nasjonal konferanse om rasisme 202521. mars 2025 kl. 09:30 - 15:15Scandic Bergen City og Digitalt

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) og KUN - Likestillingssenteret på Vestlandet inviterer til årets nasjonale konferanse om rasisme 21. mars 2025 i forbindelse med FNs internasjonale dag mot rasisme.

Illustrasjon: fem personer med ulike funksjonsnedsettelser oppstilt på en rekke.
Foto: Canva
Sjuende frokostmøte - CRPD-nytt20. februar 2025 kl. 10:00 - 11:00Teams

Frokostmøte for deltakere i CRPD-nytt- nettverket. Her tar vi opp aktuelle tema knyttet til hvordan bruke CRPD i praksis, inviterer ulike innledere og åpner for spørsmål og kommentarer.

Nasjonal konferanse om vold og overgrep blant minoriteter7. februar 2025 kl. 09:00 - 16:00Quality Hotel Prinsen, Trondheim, Kongens gate 30

KUN og Punktum Trondheim fagnettverk mot vold i nære relasjoner inviterer til en nasjonal konferanse som setter søkelyset på hvordan kulturelle, sosiale og strukturelle faktorer påvirker tilgangen til likeverdige tjenester for sårbare grupper.

Prosjekter

Her ser du noen av våre pågående prosjekter.

  • En hånd holder et par brune, slitte herresko med rødt fôr. Bakgrunnen er ensfarget hvit, og personen har på seg en hvit skjorte med små sorte mønstre på mansjettene.
    Foto: Bilde av NordWood Themes på Unsplash

    New Masculinities in the Nordics

    Prosjektet undersøker menns oppfatninger av likestillingstiltak og mangfoldspraksis på nordiske arbeidsplasser. Gjennom intervjuer utvikles innsikt som skal styrke opplæringsmateriell og fremme dialog. Målet er å skape mer inkluderende arbeidsplasser og øke menns engasjement i likestillingsarbeid. Prosjektet gjennomføres i samarbeid med partnere fra Norge, Sverige, Danmark og Estland.

    Les mer
  • Foto: Jesus Eca / Unsplash

    Nasjonal konferanse om vold og overgrep mot minoriteter

    ​Sårbarhet og likeverdige tjenester. Nasjonal konferanse om vold og overgrep mot minoriteter.

    Les mer
  • Mann som står på fjellet i dårlig vær. Han står med ryggen til kameraet.
    Foto: Karen Zhao / Unsplash

    miNORDitetsmenn: menn, migrasjon og mulighetsrommet

    Vårt prosjekt har som mål å etablere en inkluderende arena for menn med innvandrerbakgrunn i vår region. Vi ønsker å legge grunnlaget for økt samfunnsdeltakelse blant menn ved å fokusere på sosialt samvær, nettverksbygging og støtte til mental helse.

    Les mer
  • Prosjekt

    CRPD-nytt

    På denne siden har Likestillingssenteret KUN og Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO) Trøndelag samlet verktøy og informasjon for deg som sitter i et kommunalt råd og som ønsker å lære mer om Konvensjonen for rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne(CRPD). Her finner du tips og råd til hvordan dere kan bruke CRPD i rådsarbeidet.

    Les mer
  • Prosjektbilde med flere små bilder av ulike mennesker. I midten står logoen til Kjenn oss sammen med nettadressen www.kjennoss.no.
    Prosjekt

    Kjenn oss

    Kompetanseheving om nasjonale minoriteter og urfolk i Norge

    Les mer
  • Bilde som viser mange hender som sammen holder en person med langt lyst hår oppe.
    Prosjekt

    Trygg på festival

    Festivaler og andre arrangement der mange mennesker møtes skal være steder der alle kan kose seg og ha det gøy. Vi vet likevel at seksuell trakassering, overgrep og voldtekt skjer i slike sammenhenger og at unge jenter, men også unge gutter, er spesielt utsatt.

    Les mer
  • Prosjekt

    Snakk om det, mann!

    Denne prosjektsiden er primært for deg som jobber med ungdom, og som vil gi unge menn en mulighet for å snakke om maskulinitet og psykisk helse.

    Les mer
  • Prosjekt

    Doavisa

    Følelser, forelskelse, kropp, seksualitet og grensesetting er tema det kan være vanskelig å snakke om. En løsning er å gi ungdommen svar – på do. I samarbeid med Steinkjer unge kvinners sanitetsforening og Norske kvinners sanitetsforening har KUN laget åtte ulike Doaviser for ungdom. Det finnes også en Doavis for videregående skole, og for voksenopplæring. Prosjektet er finansiert av Stiftelsen Dam.

    Les mer
  • Prosjekt

    Hvem vil du være?

    Hvem vil du være? Har du stilt deg selv det spørsmålet? Hvem du vil være i møte med andres forventninger, krav og press? Hvordan er det mulig å finne ut av hvem du er hvis du hele tiden blir fortalt hvem du bør være? Hvem ønsker du å være i møte med andre som utsettes for eller utøver negativ sosial kontroll?

    Les mer
  • Bilde av en hånd som holder opp en glassbit som reflekterer personens øye.
    Foto: Vince Fleming / Unsplash
    Prosjekt

    Digital veileder - Stalking

    Denne veilederen er rettet mot enkeltpersoner som opplever stalking, personer som er bekymret for noen i en slik situasjon, fagpersoner som jobber med stalkingssaker, samt alle som ønsker en dypere forståelse av fenomenet. Målet med veilederen er å øke kunnskapen om stalking – hva det innebærer, hvem som rammes og hvordan, hvem er utøvere, og hvor man kan søke hjelp.

    Les mer
  • Ung asiatisk tenårings-/tenåringsgutt sitter på trappen hjemme, gråter og dekker ansiktet med hånden, holder den andre hånden smarttelefonen, føler seg alene, stresset, frustrert, overveldet, deprimert.
    Foto: Myboys.me/Adobe Stock
    Prosjekt

    Digital vold

    Stadig større del av vårt liv blir digitalt. Teknologi kan brukes til å kontrollere, overvåke, true og skade. Digital vold er forbudt gjennom blant annet straffeloven, og utgjør ofte en del av det sammensatte voldsbildet mange utsatte for vold i nære relasjoner lever med. Dette prosjektet er et samarbeid mellom Likestillingssenteret KUN og Krisesentersekretariatet for å øke krisesentrenes kompetanse om digital vold. Kunnskapsgrunnlaget for denne veilederen er en serie webinarer som fant sted høsten 2021, hvor Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO), Dansk stalking center, Mia Landsem /Landsem Security, og representanter fra politiet deltok. I utviklingen av veilederen har også Krisesentersekretariatet og Sørlandet krisesenter deltatt.

    Les mer
  • Prosjekt

    Skeiv og voldsutsatt?

    Skeive er like voldsutsatt som andre, men oppsøker hjelpetjenester i mindre grad. Forskning viser at skeive i likhet med heterofile utsettes for ulike former for fysisk, psykisk, seksuell og økonomisk vold. I tillegg finnes det finnes særegne former for partnervold blant skeive, blant annet å bli presset til seksuelle handlinger av en eldre eller mer erfaren partner, at voldsutøver trekker seksualiteten til partner i tvil, og større grad av sjalusi.

    Les mer

Oppdatert 28.1.2025